חברת Consist מובילה את תחום טכנולוגיית הטפסים הדיגיטליים כבר כמעט שני עשורים. מערכת PB Digital שלנו, המאפשרת לארגונים לעצב, להפיק ולהפיץ מסמכים חכמים ודיגיטליים, נמצאת בשימוש של ארגונים מובילים בישראל, באירופה ובארצות הברית.
מסמכי PDF נגישים ותואמי תקן UA – באמצעות פתרון NAGIX
לפני למעלה מעשור, כאשר נושא המסמכים הנגישים עלה למודעות – במדינות רבות ובעיקר בישראל – פיתחנו במסגרת מערכת PB Digital את הכלים הטכנולוגיים להמרת קובצי PDF קיימים למסמכים נגישים בפורמט PDF/UA. בתחילה הוצג הפתרון כמודול בתוך מערכת PB Digital, אך עם התגברות הביקוש וההיקף ההולך וגדל של עבודות שכללו המרה של כמויות עצומות של מסמכים, השקנו את NAGIX – פתרון מערכתי ייעודי להמרה מאסיבית של מסמכים לפורמט PDF/UA, תוך עמידה מלאה בדרישות החוק והתקנות בנושא נגישות ושילוב.
מה עושה פתרון המסמכים הנגישים של NAGIX?
תקנה 35א לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות של ממשלת ישראל, המחייבת ארגונים ועסקים להנגיש כל מסמך שהוכן החל מה-26 באוקטובר 2017, נכנסה לתוקף מלא בתחילת שנת 2022. החל מה-1 בינואר 2022, נדרשים ארגונים בישראל לספק ללקוחותיהם מסמכים נגישים – דוחות כספיים, פרוטוקולים ציבוריים, טפסים ללקוחות ועוד – באופן מיידי, בהתאם לעקרון השילוב בנגישות.
מערכת NAGIX אפשרה לחברת Consist להמיר מיליוני מסמכים לפורמט PDF נגיש ותואם UA עבור מרבית הבנקים הגדולים בישראל וארגונים מובילים נוספים.
עושים את חלקנו לסיום ההדרה של אנשים עם מוגבלות
המוטו של חברת Consist הוא: "קודם כול אנשים" (KODEM KOL ANASHIM). מעבר למטרות העסקיות שלנו, Consist מקדמת ותומכת במטרות חברתיות. הקוד האתי של החברה מדגיש לא רק את חשיבות המקצועיות, אלא גם את החשיבות שבהתייחסות לאנשים בכבוד, בשוויון ובהוגנות.
קידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות קרוב מאוד לליבנו – גם מסיבות אישיות. אם אנו יכולים להשתמש בטכנולוגיה שלנו כדי לקדם מטרה זו, אנו רוצים לתרום ולעשות את חלקנו בהובלת תחום הנגישות.
מה ה"סוד המיוחד" שלנו בתחום המסמכים הנגישים?
ה"סוד המיוחד" שלנו הוא הטכנולוגיה האוטומטית של NAGIX: כדי לאפשר הנגשה של מיליוני מסמכים קיימים בארגונים בהתאם לעקרון השילוב, אנו מתחילים במיפוי כל הטפסים והמסמכים הדורשים הנגשה בכל ארגון — חשבוניות, מסמכי לקוח, פרוטוקולים ציבוריים, דוחות כספיים ועוד — וממיינים את המסמכים והטפסים למשפחות. עבור כל משפחה אנו יוצרים תגיות רלוונטיות הכוללות: – פסקאות – תמונות – לוגואים – סכומי כסף – תאריכים – טבלאות – גרפים – ועוד. לאחר מכן אנו משייכים כל טופס ומסמך קיים לאחת מהמשפחות, ומגדירים את הרכיבים שמרכיבים כל מסמך במערכת NAGIX.
שלבי העיצוב וההפקה של מסמכי PDF נגישים:
שלב העיצוב: בשלב זה, מיישם מערכת NAGIX עושה שימוש בכלי הייחודי DESIGNER של מערכת הנגשת המסמכים NAGIX, לצורך הגדרת תבניות אב (Master Templates) עבור כל סוגי הטפסים והמסמכים הקיימים בארגון. בבנק גדול או מוסד פיננסי, למשל, מספר התבניות יכול להגיע למאות ואף יותר. לאחר שמסמכי הארגון ממופים ומסווגים לפי מבנה סוגי המסמכים השונים, המיישם משתמש ב-NAGIX כדי ליצור תבנית נפרדת לכל סוג מסמך, אשר כוללת עץ נגישות (Accessibility Tree).
שלב ההפקה של מסמכים נגישים: לאחר שכל מסמכי הארגון סווגו למשפחות ותבניות אב הוגדרו, כל לקוח של הארגון יקבל באופן אוטומטי גרסה נגישה של כל מסמך הדרוש לו – גם כאשר מדובר במיליוני מסמכים קיימים. NAGIX מזהה את המשפחה ואת סוג המסמך שהלקוח מבקש לקבל, ויודעת לספק לתוכנת הקראת המסך את התבנית ואת הסדר הנכון לקריאת המסמך.
להדגמה ולמידע נוסף על פתרון המסמכים הנגישים בפורמט PDF/UA של NAGIX, אנא צרו קשר עם אופיר גרינר, ראש תחום NAGIX ו-PB Digital בחברת Consist: